MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI HAKKINDA...

18.03.2016 6541

OKULUMUZUN MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

* Bölümümüzde iki adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.

* Meslek dersleri, eğitim-öğretimin daha iyi yapılması için gruplar oluşturularak verilmektedir.

* 10. Sınıfta kültür dersleriyle birlikte, Bilgisayarda Klavye Kullanımı dersinde 10 parmak yazma ve iş yazışmaları öğretilmektedir. Bilgisayarda Ofis Programları dersinde Word, Excel, PowerPoint ve bilgisayarla ilgili temel bilgiler verilmektedir. Muhasebe 1 dersinde muhasebe ile ilgili temel bilgiler verilmekte ve belgelerin doldurulması öğretilmektedir.

*11. Sınıfta kültür dersleriyle birlikte Muhasebe Meslek Dersleri verilmektedir. Bunun yanında Bilgisayarlı Muhasebe dersinde Muhasebe Uygulaması yapılmaktadır. Girişimcilik Ve İşletme Yönetimi dersinde Girişimcilik ve yönetimle ilgili temel bilgiler verilmektedir.

* Öğrencilerimiz 12. Sınıfta üç gün işletme stajına gitmekte ve iki gün okula gelmektedirler. Asgari ücretin % 30'u oranında ücret almaktadırlar.

* İmkanlar ölçüsünde çeşitli kamu kuruluşlarının imkanlarından yararlanarak il dışı günübirlik geziler düzenlenmektedir. (Geçmiş yıllarda öğrencilerden her hangi bir ücret almadan Mardin ve Gaziantep'e gezi düzenlenmiştir.)

* Mesleki konularda belli aralıklarla seminerler düzenlenmektedir.

*Geçmiş yıllarda sportif faaliyetler ve yarışmalar düzenlenmiştir.

* Bölümde küçük çaplı bir kitaplık oluşturulmuş olup öğrencilerimiz burada mesleki yayınları takip edebilmektedir.


Muhasebe Ve Finansman Meslek Elemanında Aranan Özellikler

-Meslek ile ilgili bilgi birikimi ve becerilere sahip olmak

-Dikkatli, dürüst ve güler yüzlü olmak

-Etkili ve güzel konuşmak

-İnsan ilişkilerine özen göstermek

-Ekip çalışmasına uygun olmak

-Yeniliklere açık olmak

-Sır saklayabilmek

-İşleri zamanında bitirmek

-İş yeri çalışma prensiplerine uygun davranmak

-Mesleği ile ilgili etik ilkelere uygun davranmak


Çalışma Ortamı Ve Koşulları


Muhasebe hizmetleri genellikle büro ortamında yürütülmektedir. Temiz büro ortamlarında, işçi sağlığı ve işçi güvenliği açısından önemli bir risk bulunmamaktadır. Muhasebe de kullanılan bildirge ve beyannameler günlü olduğundan, vergi ve yükümlülükler yerine getirilirken zaman çok önemlidir. Yükümlülüklerin gününde yerine getirilmesi zorunludur. 

       Meslek mensuplarının kazançları, muhasebe ve mali müşavirlerin yasalarla düzenlenmiş olan S.M.M.M.O (Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odaları) tarafından bir tarife ile belirlenmektedir. Alt meslek gruplarının kazançları ise işyerlerine göre değişiklik göstermektedir.


İş Bulma İmkânları


Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili bölümleri ile sanayi, ticarî ve hizmetişletmelerinin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.


31-03-202131-03-202131-03-202131-03-202131-03-202131-03-202131-03-202131-03-202131-03-2021